Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gegrilde kippenbovenbouten met groene curry en edamame-noedelsalade

Gegrilde kippenbovenbouten met groene curry en edamame-noedelsalade

Voorbereiding 30 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk

Ter voorbereiding: schil de wortelen. Snij de komkommer en de wortelen in fijne julienne. Rooster de pinda’s goudbruin in een pan zonder vetstof en hak ze fijn. Hak de koriander fijn. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak het fijn.

  1. Kruid de kippenbovenbouten met zout en peper. Verhit wat olie in een braadpan met dikke bodem en bak de kippenbovenbouten op een matig vuur ongeveer 15 min, tot ze gaar zijn en het vel krokant is. Draai ze geregeld om.

  2. Maak de salade: kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg in de laatste minuut van de kooktijd de edamame toe. Giet ze samen af en zet opzij. Maak nu de vinaigrette. Pel en pers de knoflook en meng met alle andere ingrediënten. Meng de noedels met de groentejulienne, de pinda’s en de koriander. Giet er de vinaigrette over en meng voorzichtig.

  3. Besmeer de kippenbovenbouten met de groene curry en laat nog een paar minuten verder bakken. Serveer met de noedelsalade.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 114 kcal
Vetten 3.8 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 1.6 g
vezels 1.6 g
Eiwitten 7.0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Komkommer 0.50
  • Wortelen 1
  • Pinda's 15 g
  • Verse koriander 10 g
  • Kippenbovenbouten 4
  • Rijstnoedels 150 g
  • Edamame (diepvries) 200 g
  • Groene currypasta 1.50 el
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Rood pepertje 0.50
  • Vissaus 1 el
  • Limoensap 1.50 el
  • Suiker 1 tl
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Komkommer 0.50
  • Wortelen 1
  • Pinda's 15 g
  • Verse koriander 10 g
  • Kippenbovenbouten 4
  • Rijstnoedels 150 g
  • Edamame (diepvries) 200 g
  • Groene currypasta 1.50 el
  • Arachideolie
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Rood pepertje 0.50
  • Vissaus 1 el
  • Limoensap 1.50 el
  • Suiker 1 tl
  • Teentje knoflook 0.50