Maak eerst de marinade. Pers de knoflook en meng met alle andere ingrediënten. Leg er de kipfilets in, wentel ze goed door de marinade, dek af en laat 1 u rusten in de koelkast. Schil intussen de aardappelen en de wortelen. Pers de sinaasappel uit. Hak de bieslook fijn.
Kook de aardappelen gaar in een pan water. Kook de wortelen beetgaar. Bak de wortelen daarna nog 3 min in olijfolie. Voeg het sinaasappelsap toe, laat het verdampen en kruid met de garam masala. Blancheer de peultjes 5 min in gezouten kokend water.
Giet de aardappelen af en prak ze fijn met de melk, de eidooier en 1 klontje boter. Kruid met peper en zout en schep er de bieslook onder. Haal de kipfilets uit de marinade en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Strooi er de sesamzaadjes over. Serveer de kip met de bieslookpuree en de groenten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
87 kcal
Vetten
2,3 g
koolhydraten
7,8 g
waarvan suikers
2,7 g
vezels
1,7 g
Eiwitten
8,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.