Maak bouillon: snij de ui, 2 wortelen, 2 stengels selderij en het groen van de prei in grove stukken. Breng 2 l water aan de kook, leg er de gesneden groenten in en voeg de peperkorrels, de laurier, de tijm en zout toe. Snij de kip in stukken en leg ze in de bouillon. Laat 30 min sudderen.
Schil en halveer de aardappelen. Snij het wit van de prei en de rest van de wortelen en van de selderij in rondjes. Schep de kip uit de bouillon en zeef die. Breng de bouillon terug aan de kook en kook er de aardappelen 12 min in. Voeg vervolgens de rondjes prei, wortel en selderij toe en laat 5 min meekoken. Schep daarna alles uit de bouillon.
Laat de boter smelten in een kookpan en schep er de bloem in één keer in. Roer krachtig tot een roux. Giet er geleidelijk en al roerend bouillon bij, kruid met peper en zout en laat een paar minuten al roerend koken. Klop de eidooiers los met de room en giet al roerend bij de bouillon. Zet de pan van het vuur en leg er de groenten, de aardappelen en de kip in. Serveer de waterzooi in diepe borden en bestrooi met de fijngehakte peterselie.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.