Gevlinderde harissakip met jonge wortelen, rozijnen, olijven en amandelen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gevlinderde harissakip met jonge wortelen, rozijnen, olijven en amandelen

Gevlinderde harissakip met jonge wortelen, rozijnen, olijven en amandelen

Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak met een vleesschaar de ruggegraat van de kip los en trek hem eruit. Draai de kip om en duw de borst plat met je handpalm, zodat je de kip kan platleggen. Kruid met zout en peper en wrijf de helft van de harissa in het vel.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de kip op. Pel de rode uien en snij ze in stukken. Schil de wortelen. Meng de uien, de wortelen en de krieltjes met de andere helft van de harissa, kruid met zout en peper en schik rondom de kip.

  3. Bak 50 min in de oven. Voeg 10 min voor het eind van de bereidingstijd de amandelen, de rozijnen en de olijven toe. Leg alles op een serveerschaal en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 107 kcal
Vetten 5.1 g
koolhydraten 5.3 g
waarvan suikers 2.3 g
vezels 1.6 g
Eiwitten 9.5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kip 0.50
  • Harissa 2 el
  • Rode uien 1
  • Jonge wortelen 0.50 bosje
  • Krieltjes 200 g
  • Amandelen 15 g
  • Rozijnen 0.50 handvol
  • Ontpitte groene olijven 15 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kip 0.50
  • Harissa 2 el
  • Rode uien 1
  • Jonge wortelen 0.50 bosje
  • Krieltjes 200 g
  • Amandelen 15 g
  • Rozijnen 0.50 handvol
  • Ontpitte groene olijven 15 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper