Gevuld witloof in een spekjasje | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevuld witloof in een spekjasje

Voorbereiding 35 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 35 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was het witloof en snij overlangs door. Verwijder de middenste bladeren.
  2. Meng het gehakt met de fijngehakte tijm en rozemarijn, de eidooier en het paneermeel in een kom. Kruid met peper en zout en maak er 8 rolletjes van. Schik een gehaktrolletje op elke witloofhelft, bedek met de andere helft en duw zacht aan. Wikkel elk vleesrolletje in een speksneetje en hou bij elkaar met keukentouw.
  3. Schik het gevulde witloof in een beboterde ovenschotel. Giet er de gevogeltefond bij en bak 40 min. terwijl je regelmatig bevochtigt met de gevogeltefond. Serveer met aardappelpuree.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Stronken witloof 4
  • Paneermeel 15 g
  • Varkens-/rundergehakt 300 g
  • Eidooier 0.50
  • Klontje boter 0.50
  • Gevogeltefond 100 ml
  • Tijm, in poeder 0.50 el
  • Rozemarijn, in poeder 0.50 el
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Stronken witloof 4
  • Paneermeel 15 g
  • Varkens-/rundergehakt 300 g
  • Eidooier 0.50
  • Klontje boter 0.50
  • Gevogeltefond 100 ml
  • Tijm, in poeder 0.50 el
  • Rozemarijn, in poeder 0.50 el
  • Peper, zout