Gevulde aubergines met gehakt en Parmezaancrumble | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gevulde aubergines met gehakt en Parmezaancrumble

Gevulde aubergines met gehakt en Parmezaancrumble

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aubergines in de lengte in tweeën en schep er het vruchtvlees uit. Zet dat opzij. Leg de uitgeholde halve aubergines in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze ongeveer 20 min in de oven.

  2. Snij het vruchtvlees van de aubergines in stukjes. Pel en snipper de knoflook. Vet een braadpan in met olie, zet ze op het vuur en bak het vruchtvlees met de knoflook en het gehakt. Voeg de passata toe, kruid met peper, zout en het paprikapoeder en laat een paar minuten sudderen. Smeer de pesto over het brood en rooster in de oven. 

  3. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Mix het brood tot paneermeel. Bestrooi hier de gevulde aubergines mee en strooi er vervolgens de Parmezaanse kaas over. Zet nog 10 à 15 min in de oven. Hak de peterselie fijn. Leg de aubergines op de borden en garneer met de peterselie.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 115 kcal
Vetten 7,7 g
koolhydraten 4,6 g
waarvan suikers 2,6 g
vezels 2,1 g
Eiwitten 5,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aubergines 1
  • Teentje knoflook 1
  • Gemengd gehakt 100 g
  • Passata 200 ml
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Sneetje brood 0.50
  • Groene pesto 0.50 el
  • Parmezaanse kaas 2 el
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aubergines 1
  • Teentje knoflook 1
  • Gemengd gehakt 100 g
  • Passata 200 ml
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Sneetje brood 0.50
  • Groene pesto 0.50 el
  • Parmezaanse kaas 2 el
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Olijfolie
  • Zout, peper