Hete Bliksem | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 25 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de aardappelpuree. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water net gaar. Giet ze af en plet ze tot puree met de melk, peper, zout en nootmuskaat.

  2. Pel en snipper de ui. Bak het gehakt in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg daarna de ui toe. Kruid met peper en zout. Snij drie appels in stukken, verwijder het klokhuis van de andere appels en snij ze in schijven.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal en bedek met de stukken appel. Schep er vervolgens de puree over en voeg de schijven appel toe. Kruid met peper en zout. Pluk de blaadjes van de tijm en strooi ze over het gerecht, samen met de geraspte kaas. Bak 25 min in de oven. Schakel vervolgens de ovengrill in en laat nog 10 min gratineren.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 102 kcal
Vetten 5.2 g
Fats acid satured 2 g
koolhydraten 7.1 g
waarvan suikers 3.5 g
vezels 1 g
Eiwitten 6.8 g
salt 0.56 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 0.5 kg
  • Melk 100 ml
  • Nootmuskaat 0.5 snuifje
  • Ui 0.5
  • Gemengd gehakt 400 g
  • Appels 2.5
  • Takjes verse tijm
  • Geraspte kaas 1.5 el
  • Olijfolie 0.5 el
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 0.5 kg
  • Melk 100 ml
  • Nootmuskaat 0.5 snuifje
  • Ui 0.5
  • Gemengd gehakt 400 g
  • Appels 2.5
  • Takjes verse tijm
  • Geraspte kaas 1.5 el
  • Olijfolie 0.5 el
  • Zout
  • Peper