Schil en snij de appels in stukjes. Stoof de appels met een klontje boter en bevochtig met water. Voeg de suiker toe en laat op een zacht vuurtje sudderen. Schil intussen de zoete aardappelen en snij er frietjes van. Doe de frietjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Laat de frietjes gedurende 10 minuten garen in een voorverwarmde oven van 150°C.
Snij de kipfilet overlangs in 2 en verwijder eventuele vliesjes of vetranden. Leg de filet tussen 2 stukken huishoudfolie en sla lichtjes plat. Verwijder de folie en kruid met peper en zout. Bestrijk de kipfilet met de roomkaas en plooi de kipfilet dicht. Leg er nadien enkele blaadjes basilicum op. Verhit een klontje boter en kleur de kipfilet goudbruin in een braadpan.
Leg de kip vervolgens in een ovenschaal en laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 10 minuten. Bevochtig de braadpan met de bouillon, voeg een takje rozemarijn toe en laat even inkoken tot de gewenste sausdikte. Zeef de saus en breng op het einde op smaak met peper en zout. Schik alles mooi op het bord.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.