Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Kippenonderbouten met sjalotten en mosterd-roomsaus

Kippenonderbouten met sjalotten en mosterd-roomsaus

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk

Ter voorbereiding: pel de knoflook, pel de sjalotten en snij ze in tweeën. Breng water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Bind de takjes tijm samen met wat keukentouw.

  1. Vewarm de oven voor op 200°C. Kruid de onderbouten met zout en peper. Verhit wat olie en 1 klontje boter in een ovenvaste braadpan. Bak de onderbouten rondom tot het vel krokant is. Schep uit de pan en zet opzij.

  2. Voeg aan dezelfde pan nog een klontje boter toe en fruit de sjalotten glazig. Zet meteen het vuur laag, pers er de knoflook bij en laat 1 min meebakken maar niet kleuren. Blus met de sherry, laat even inkoken en giet er dan 3/5 van de kippenbouillon bij. Voeg de zure room, de mosterd en de tijm toe.

  3. Leg de onderbouten terug in de pan en zet die 20 à 25 min in de oven. Bestrooi met verse tijm en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 108 kcal
Vetten 6.7 g
koolhydraten 1.5 g
waarvan suikers 0.6 g
vezels 0.8 g
Eiwitten 9.3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 1
  • Sjalotten 4
  • Kippenbouillonblokje 0.50
  • Takjes citroentijm 5
  • Kppenonderbouten 4
  • Droge witte sherry 75 ml
  • Zure room 50 ml
  • Dijonmosterd 0.50 el
  • Arachideolie 0.50 el
  • Boter
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentjes knoflook 1
  • Sjalotten 4
  • Kippenbouillonblokje 0.50
  • Takjes citroentijm 5
  • Kppenonderbouten 4
  • Droge witte sherry 75 ml
  • Zure room 50 ml
  • Dijonmosterd 0.50 el
  • Arachideolie 0.50 el
  • Boter
  • Zout
  • Peper