Tajine van saffraankip met artisjokken en olijven | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tajine van saffraankip met artisjokken en olijven

Tajine van saffraankip met artisjokken en olijven

Voorbereiding 15 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 70 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel de uien, ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Spoel de koriander en de peterselie, leg enkele blaadjes apart en hak de rest fijn. 
  2. Verwarm de olie in een tajine of stoofpan. Bak de kippendijen goudbruin en leg er de uien, koriander, peterselie, kurkuma, gember, laurier, saffraan, zout en peper bij. Meng alles grondig en voeg de stukken tomaat toe. Zet het deksel op de pan en laat 5 min sudderen. Voeg de aardappelen en ongeveer 100 ml water toe, dek de pan weer af en laat nog 55 min sudderen op een zacht vuur.
  3. Laat de erwten ontdooien. Giet de artisjokken af en laat ze uitlekken. Snij ze in tweeën. Voeg de erwten, de artisjokharten en de olijven toe en laat 5 min meesudderen. Snij de gekonfijte citroen in stukken en schik ze bij de tajine. Decoreer met blaadjes peterselie en koriander en serveer meteen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 86 kcal
Vetten 3,3 g
koolhydraten 3,9 g
waarvan suikers 0,5 g
vezels 1,2 g
Eiwitten 9,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Uien 0.67
  • Dikke tomaat 0.33
  • Aardappelen 0.67
  • Bosje koriander 0.17
  • Bosje bladpeterselie 0.17
  • Olijfolie 1.67 el
  • Kippenbillen 2
  • Kurkuma 0.17 tl
  • Gemberpoeder 0.17 tl
  • Verse gember 0.33 tl
  • Laurierblad 0.33
  • Saffraandraadjes
  • Diepvrieserwten 50 g
  • Gegrilde artisjokharten 0.67
  • Zwarte olijven, ontpit 16.67 g
  • Gekonfijte citroen 0.33
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 6Personen
  • Uien 0.67
  • Dikke tomaat 0.33
  • Aardappelen 0.67
  • Bosje koriander 0.17
  • Bosje bladpeterselie 0.17
  • Olijfolie 1.67 el
  • Kippenbillen 2
  • Kurkuma 0.17 tl
  • Gemberpoeder 0.17 tl
  • Verse gember 0.33 tl
  • Laurierblad 0.33
  • Saffraandraadjes
  • Diepvrieserwten 50 g
  • Gegrilde artisjokharten 0.67
  • Zwarte olijven, ontpit 16.67 g
  • Gekonfijte citroen 0.33
  • Zout
  • Peper