Miniparmentier met wortel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Miniparmentier met wortel

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de wortelen en de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze in licht gezouten water met het laurierblad en een ongesneden ui. Laat uitlekken, verwijder de ui en de laurier en plet de wortelen en aardappelen. Hou aan de kant.
  2. Snipper ondertussen de andere ui en fruit in 1 el olijfolie. Voeg het vlees toe en maak het rul, tot het goudbruin kleurt. Voeg de tomatenblokjes en de tijmsnippers toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min sudderen.
  3. Verdeel de helft van de puree over de uitsteekvormpjes. Leg het vlees erbovenop en daarboven de andere helft van de wortelpuree. Laat 5 min kleuren onder de grill. Haal de miniparmentiers uit de vormpjes en dien op met een takje bieslook.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Wortelen 0.5 kg
  • Bloemige aardappelen 1.5
  • Uien 1
  • Rundergehakt 250 g
  • Laurierblad 1
  • Olijfolie 0.5 el
  • Tomaten, ontpit en in blokjes 1
  • Takje tijm, enkel de blaadjes 1
  • Enkele takjes bieslook
  • Peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Wortelen 0.5 kg
  • Bloemige aardappelen 1.5
  • Uien 1
  • Rundergehakt 250 g
  • Laurierblad 1
  • Olijfolie 0.5 el
  • Tomaten, ontpit en in blokjes 1
  • Takje tijm, enkel de blaadjes 1
  • Enkele takjes bieslook
  • Peper, zout