Parelhoen met granaatappelpitten en noten, spitskool, saffraanrijst | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Parelhoen met granaatappelpitten en noten, spitskool, saffraanrijst

Parelhoen met granaatappelpitten en noten, spitskool, saffraanrijst

Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak de noten grof. Rooster ze in een droge pan terwijl je roert. Kleur de parelhoen in een stoofpot met 2 el olijfolie en haal het vlees er terug uit. Giet de boter en de sjalotten in de stoofpot en bak glazig. 

  2. Giet de gevogeltebouillon, de kaneel, de nootmuskaat, de noten en de honing in de stoofpot en schik de parelhoen er terug in. Bak 40 min en bevochtig het vlees regelmatig met het bakvocht. Haal de granaatappelpitjes uit de vrucht.

  3. Kook de rijst samen met de saffraan volgens de aanduidingen op de verpakking. Giet af. Blancheer de kool, laat uitlekken en bak in een pan met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de parelhoen in stukken en serveer met saus naar keuze, de granaatappelpitjes, de gebakken kool en de rijst.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Parelhoen 0.5
  • Granaatappel 0.5
  • Spitskool, gesnipperd 0.5
  • Sjalotten, gehakt 2
  • Walnoten 60 g
  • Boter 15 g
  • Honing 2 el
  • Basmatirijst 130 g
  • Gevogeltebouillon 200 ml
  • Gemalen nootmuskaat 0.125 tl
  • Kaneelstokje 0.5
  • Dosis saffraan 0.5
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Parelhoen 0.5
  • Granaatappel 0.5
  • Spitskool, gesnipperd 0.5
  • Sjalotten, gehakt 2
  • Walnoten 60 g
  • Boter 15 g
  • Honing 2 el
  • Basmatirijst 130 g
  • Gevogeltebouillon 200 ml
  • Gemalen nootmuskaat 0.125 tl
  • Kaneelstokje 0.5
  • Dosis saffraan 0.5
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper