Pilav met saffraan, kip en pompoen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Pilav met saffraan, kip en pompoen

Pilav met saffraan, kip en pompoen

Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel de rode ui en snij hem in dunne schijfjes. Snij de kerstomaten in tweeën en de paprika in reepjes. Schil de pompoen en snij ze in blokjes. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Laat een klontje boter met 1 el olijfolie smelten in de stoofpot. Bak de blokjes kip rondom bruin en kruid met zout en peper. Schep uit de pot en zet opzij.

  2. Bak nu de groenten 5 min in dezelfde pot. Kruid met zout en peper, schep uit de pot en leg opzij. Leg de ui en de geperste knoflook in de pot. Voeg indien nodig wat extra boter toe en laat 1 min fruiten.

  3. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Voeg de rijst, de saffraan en zout en peper toe. Zet het deksel op de pot en laat 15 min sudderen op een laag vuur. Leg daarna de groenten en de kip ook terug in de pot en laat alles nog 5 min afgedekt sudderen. Garneer met koriander en serveer flink warm.

    VEGGIE VERSIE Vervang de kip door blokjes gegrilde tofoe.

WATER + VETSTOF Smeer voor je begint te koken de bodem van de pot in met wat vetstof (olie of boter). Giet ook wat water bij je bereiding, om het voortdurende bevochtigen aan te moedigen. De vetstof zal je bereiding langzaam karamelliseren, het water houdt ze mals.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 95 kcal
Vetten 2,3 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 1,3 g
vezels 0,8 g
Eiwitten 5,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode ui 0.50
  • Kerstomaten 6
  • Rode paprika 0.50
  • Pompoen 125 g
  • Kipfilets 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Kippenbouillon 300 ml
  • Langkorrelrijst 150 g
  • Saffraanpoeder 0.50 snuifje
  • Bosje koriander 0.50
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rode ui 0.50
  • Kerstomaten 6
  • Rode paprika 0.50
  • Pompoen 125 g
  • Kipfilets 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Kippenbouillon 300 ml
  • Langkorrelrijst 150 g
  • Saffraanpoeder 0.50 snuifje
  • Bosje koriander 0.50
  • Boter
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper