Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui en fruit hem 3 min in olijfolie. Voeg de knoflook, de chilivlokken, het komijn- en paprikapoeder, de tomatenpuree en de pijnboompitten toe en laat alles 2 min bakken. Kruid met zout en peper.
Pluk de blaadjes van de oregano. Meng in een kom het gehakt met het uienmengsel en 2/3 van de oregano. Kruid met zout en peper. Snij de paprika’s in tweeën, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en vul de paprika’s met het gehakt. Leg ze in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 30 min in de oven. Verwijder de folie, verbrokkel er de feta over en zet nog 15 min in de oven, of tot de paprika’s goed gaar zijn.
Haal de gevulde paprika’s uit de oven, strooi er de rest van de oregano over en serveer.
Heerlijk met couscous of rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
175 kcal
Vetten
13 g
koolhydraten
3,1 g
waarvan suikers
2,3 g
vezels
1,4 g
Eiwitten
11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.