Schil de wortelen en rasp ze grof. Snij de twee soorten kool en de venkel fijn met de mandoline. Leg al deze groenten in een mengkom. Maak nu de vinaigrette. Pers de limoen uit. Verwijder de zaadjes uit de pepertjes en hak het vruchtvlees fijn. Pers de knoflook. Meng 4 el limoensap met de andere ingrediënten en giet over de salade. Meng goed en laat minstens 30 min marineren.
Klop de eieren los in een diep bord. Giet de sesamzaadjes in een schaaltje. Snij de kip in grove blokjes, rol ze door het ei en vervolgens door de sesamzaadjes.
Verhit de olie op een matig vuur in een braadpan en bak de kip 7 à 8 min. Hak de pinda’s en de koriander grof en leg ze bij de salade. Meng en serveer met de kip.
TIPMaak de koolsalade 30 min op voorhand. De vinaigrette maakt de kool malser én smakelijker.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
105 kcal
Vetten
6,2 g
koolhydraten
3,8 g
waarvan suikers
2,9 g
vezels
1,9 g
Eiwitten
7,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.