Samosa van rundsvlees, erwtjes en munt | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Samosa van rundsvlees, erwtjes en munt

Samosa van rundsvlees, erwtjes en munt

Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Middelmatig
Voorbereiding 30 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Middelmatig
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de gesnipperde ajuin in een beetje olijfolie en currypoeder. Als de ui glazig is, doe het gehakt erbij. Kruid met zout en peper. Laat alles even garen. Doe de erwtjes erbij en laat nog 1 min bakken. Laat deze vulling afkoelen in een kom en doe er de fijn gesneden munt bij. Meng alles.
  2. Neem de 8 brickvellen en snijd deze in tweën op de naad. Maak de samosa door een half brickblad in de lengte in tweën te vouwen, vervolgens in een driehoek. Maak in deze driehoek een kuiltje, waar je 3 koffielepels van de rundervulling aan toevoegt. Vouw het brickblad vervolgens verder in een driehoek. Zo kan je 16 samosa's maken. Leg ze op een kookplaat, borstel ze in met wat olijfolie en laat 15 min bakken op 180° C.
  3. Maak tijdens het bakken de saus met de Griekse yoghurt, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Eet de samosa warm, gedipt in de yoghurtsaus.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rundergehakt 100 g
  • Ajuin 0.50
  • Currypoeder 0.50
  • Ingevroren erwtjes 50
  • Bosje munt 0.50
  • Brickvellen 4
  • Griekse yoghurt 0.50
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Rundergehakt 100 g
  • Ajuin 0.50
  • Currypoeder 0.50
  • Ingevroren erwtjes 50
  • Bosje munt 0.50
  • Brickvellen 4
  • Griekse yoghurt 0.50
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper