Snij de aubergines in de lengte in plakjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de zoete aardappelen. Bak de groenten 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten, oregano en suiker toe. Laat 20 minuten pruttelen. Doe tenslotte het gehakt en de room bij. Laat nog 5 minuten pruttelen.
Giet enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met een laag geroosterde aubergines en een laag geroosterde zoete aardappelen. Herhaal deze lagen en eindig met de geraspte kaas. Bak de moussaka 25 minuten in de oven op 180°C. Serveer de moussaka dampend heet.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.