Snelle moussaka met zoete aardappel (bio) | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Snelle moussaka met zoete aardappel (bio)

Snelle moussaka met zoete aardappel (bio)

Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de aubergines in de lengte in plakjes en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de zoete aardappelen. Bak de groenten 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten, oregano en suiker toe. Laat 20 minuten pruttelen. Doe tenslotte het gehakt en de room bij. Laat nog 5 minuten pruttelen.

  3. Giet enkele lepels tomatensaus in een ovenschaal. Beleg met een laag geroosterde aubergines en een laag geroosterde zoete aardappelen. Herhaal deze lagen en eindig met de geraspte kaas. Bak de moussaka 25 minuten in de oven op 180°C. Serveer de moussaka dampend heet.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aubergines 1
  • Zoete aardappelen 1.50
  • Olijfolie
  • Ui 0.50
  • Tenen knoflook 1.50
  • Blikken gepelde tomaten 1
  • Oregano 0.50 tl
  • Suiker 0.50 tl
  • Gehakt 125 g
  • Geraspte kaas 25 g
  • Room 5 cl.
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aubergines 1
  • Zoete aardappelen 1.50
  • Olijfolie
  • Ui 0.50
  • Tenen knoflook 1.50
  • Blikken gepelde tomaten 1
  • Oregano 0.50 tl
  • Suiker 0.50 tl
  • Gehakt 125 g
  • Geraspte kaas 25 g
  • Room 5 cl.
  • Peper
  • Zout