Tandoori kippenvleugeltjes met limoen en koriander | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Tandoori kippenvleugeltjes met limoen en koriander

Tandoori kippenvleugeltjes met limoen en koriander

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Staande tijd 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de kippenvleugeltjes langs het gewricht in tweeën en kruid ze met zout en peper. Pel en pers de knoflook. Pel en rasp de gember. Meng in een grote schaal de yoghurt met de knoflook, de gember, het limoensap, alle specerijen, zout en peper. Leg er de kippenvleugels in en wentel ze goed door de marinade. Laat minstens 1 u marineren (tot maximaal 24 u).

  2. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de kippenvleugeltjes over. Bak ze 20 à 25 min in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Draai ze na 15 min om, zodat ze gelijkmatig bruin kunnen worden.

  3. Schik de kippenvleugeltjes op een serveerschaal, bestrooi ze met fijngehakte koriander en serveer met de in partjes gesneden extra limoenen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 178 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 1.9 g
waarvan suikers 1.3 g
vezels 0.4 g
Eiwitten 14 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kippenvleugeltjes 425 g
  • Natuuryoghurt 100 g
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Verse gember
  • Limoensap 1 el
  • Garam masala 0.50 tl
  • Gemalen kurkuma 0.50 tl
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Gemalen pili-pili 0.50 snuifje
  • Limoen 0.50
  • Bosje verse koriander 0.50
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kippenvleugeltjes 425 g
  • Natuuryoghurt 100 g
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Verse gember
  • Limoensap 1 el
  • Garam masala 0.50 tl
  • Gemalen kurkuma 0.50 tl
  • Paprikapoeder 0.50 tl
  • Gemalen komijn 0.50 tl
  • Gemalen pili-pili 0.50 snuifje
  • Limoen 0.50
  • Bosje verse koriander 0.50
  • Zout
  • Peper