Varkensstoofpotje met bier | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Varkensstoofpotje met bier

Varkensstoofpotje met bier

Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel de zilveruitjes. Snij het vlees in stukken. Laat een klontje boter smelten in een stoofpan met zware bodem en bak het vlees rondom bruin. Voeg de zilveruitjes toe, bestrooi met de bloem en meng gedurende 1 min. 

  2. Verwarm het bier 1 min in de microgolfoven en giet het samen met de kalfsfond over het vlees. Voeg de mosterd, de Luikse siroop, de laurier- blaadjes en een paar plukjes tijm toe. Dek de pan af en laat op een laag vuur 1 u sudderen. 

  3. Schil intussen de aardappelen en de wortelen en snij de wortelen in dikke rondjes. Leg de aardappelen en wortelen na 20 min sudderen bij het vlees en breng indien nodig verder op smaak. Strooi er de rest van de tijm over en serveer meteen. 

    Rodenbach Fruitage Een uitstekend Belgisch bier dat met uitsluitend natuurlijke ingrediënten wordt gebrouwen. Fruitig, zoetzuur en heel smakelijk. Met zijn lage alcoholgehalte is dit bier een prima dorstlesser. Pep de smaak nog op met wat ijsblokjes, munt en limoen.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 123 kcal
Vetten 7,4 g
koolhydraten 4,9 g
waarvan suikers 1,8 g
vezels 0,8 g
Eiwitten 9,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zilveruitjes 125 g
  • Varkensspiering boter 0.50 kg
  • Bloem 1 el
  • Fles Rodenbach Fruitage 0.50
  • Kalfsfond 200 ml
  • Mosterd 1.5 el
  • Luikse siroop 0.50 el
  • Laurierblaadjes 1
  • Bosje tijm 0.50
  • Krielaardappelen 175 g
  • Wortelen 1.5
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zilveruitjes 125 g
  • Varkensspiering boter 0.50 kg
  • Bloem 1 el
  • Fles Rodenbach Fruitage 0.50
  • Kalfsfond 200 ml
  • Mosterd 1.5 el
  • Luikse siroop 0.50 el
  • Laurierblaadjes 1
  • Bosje tijm 0.50
  • Krielaardappelen 175 g
  • Wortelen 1.5
  • Zout
  • Peper