Vlaamse stoverij met frieten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vlaamse stoverij met frieten

Voorbereiding 30 min.
Kook 135 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 135 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de ui en fruit hem in een kookpan in wat boter. Laat wat boter smelten en bruinen in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin. Schep ze bij de ui in de kookpan. Blus de braadpan met het bier en schraap de aanbaksels los. Breng aan de kook en giet dan bij het vlees. Voeg de tijm, de laurier en de Luikse siroop toe, kruid met peper en zout en meng.

  2. Besmeer het brood met de mosterd en leg ze ondersteboven op het vlees. Zet het deksel schuin op de pan en laat 2 uur sudderen op een laag vuur.

  3. Schil de aardappelen, snij ze in dikke frieten, spoel die en dep ze droog. Bak ze een eerste keer in de frituurpan op 150°C gedurende 5 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak ze een tweede keer zodra het vlees klaar is, nu op 180°C en tot ze goudgeel kleuren. Serveer de karbonaden met de frieten, de veldsla en een beetje mayonaise.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 133 kcal
Vetten 6.4 g
Fats acid satured 1.7 g
koolhydraten 8.1 g
waarvan suikers 2.9 g
vezels 0.9 g
Eiwitten 8.4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Runderstoofkarbonade 0.5 kg
  • Donker trappistbier 375 ml
  • Takjes tijm
  • Laurierbladeren 1
  • Luikse siroop 1.5 el
  • Sneden brood 1
  • Sterke mosterd 1 el
  • Frietaardappelen 0.5 kg
  • Veldsla 30 g
  • Boter
  • Mayonaise
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ui 0.50
  • Runderstoofkarbonade 0.5 kg
  • Donker trappistbier 375 ml
  • Takjes tijm
  • Laurierbladeren 1
  • Luikse siroop 1.5 el
  • Sneden brood 1
  • Sterke mosterd 1 el
  • Frietaardappelen 0.5 kg
  • Veldsla 30 g
  • Boter
  • Mayonaise
  • Peper
  • Zout