Pel en snipper de ui en fruit hem in een kookpan in wat boter. Laat wat boter smelten en bruinen in een braadpan en bak de stukken vlees rondom bruin. Schep ze bij de ui in de kookpan. Blus de braadpan met het bier en schraap de aanbaksels los. Breng aan de kook en giet dan bij het vlees. Voeg de tijm, de laurier en de Luikse siroop toe, kruid met peper en zout en meng.
Besmeer het brood met de mosterd en leg ze ondersteboven op het vlees. Zet het deksel schuin op de pan en laat 2 uur sudderen op een laag vuur.
Schil de aardappelen, snij ze in dikke frieten, spoel die en dep ze droog. Bak ze een eerste keer in de frituurpan op 150°C gedurende 5 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak ze een tweede keer zodra het vlees klaar is, nu op 180°C en tot ze goudgeel kleuren. Serveer de karbonaden met de frieten, de veldsla en een beetje mayonaise.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
133 kcal
Vetten
6.4 g
Fats acid satured
1.7 g
koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
2.9 g
vezels
0.9 g
Eiwitten
8.4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.