Vleesballetjes en bulgur met groene krulkool | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vleesballetjes en bulgur met groene krulkool

Vleesballetjes en bulgur met groene krulkool

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de knoflook toe en fruit mee tot hij gaar is. Laat afkoelen. Snipper de peterselie. Meng het gehakt met het ei en de panko. Voeg er dan de gesnipperde peterselie en de gestoofde sjalotten en knoflook aan toe en meng goed.
  2. Rol van het gehaktmengsel balletjes zo groot als golfballen en bak ze goudbruin in een beetje vetstof. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de balletjes in een ovenschaal en bak ze nog 10 min in de oven.
  3. Maak intussen de salade. Snij de centrale nerf uit de koolbladeren en hak ze fijn, samen met de peterselie. Voeg de zeste en het sap van de citroen toe. Sprenkel er de olijfolie over en kruid naar smaak met zout en peper. Laat 10 min rusten en schep deze koolsalade dan door de couscous. Dien op bij de gehaktballetjes (warm of koud).

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot(ten) 1
  • Olijfolie 0.50 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Bosje bladpeterselie 0.25
  • Gemengd gehakt (varken/kalf) 400 g
  • Ei 1
  • Panko paneermeel 50 g

Voor de salade

  • Bladeren krulkool 2
  • Peterselie 1 tl
  • zeste en sap van citroen 0.50
  • Olijfolie 1 tl
  • Kant-en-klare couscoussalade (traiteur)
  • Peper en zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot(ten) 1
  • Olijfolie 0.50 el
  • Teentje knoflook 0.50
  • Bosje bladpeterselie 0.25
  • Gemengd gehakt (varken/kalf) 400 g
  • Ei 1
  • Panko paneermeel 50 g

Voor de salade

  • Bladeren krulkool 2
  • Peterselie 1 tl
  • zeste en sap van citroen 0.50
  • Olijfolie 1 tl
  • Kant-en-klare couscoussalade (traiteur)
  • Peper en zout

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1060 kcal
  • 68,9 g vetten
  • 56,6 g koolhydraten waarvan
  • 10,8 g suikers
  • 7,6 g vezels
  • 49,5 g eiwitten