Verwarm de oven voor op 180°C. Bevochtig je handen en rol kleine balletjes van het gehakt. Snij de kipfilet in grove stukken. Breng de bouillon aan de kook en kook er de balletjes en de stukken kip ongeveer 20 min in. Schep alle vlees uit de bouillon zodra het gaar is en hou warm.
Bak de frieten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de champignons in stukjes. Laat 1 el boter smelten in een kookpan en bak de champignons kort. Hou ze warm. Warm de koninginnenhapjes 10 min op in de oven.
Laat in de pan van de champignons 4 el boter smelten en roer er de bloem onder. Laat even bakken, tot het mengsel ruikt naar koekjes. Giet er geleidelijk en al roerend 500 ml van de kippenbouillon bij en laat tot de gewenste dikte indikken. Roer er de room onder en kruid met peper en zout. Trek het kippenvlees wat uit elkaar en leg in de saus. Voeg ook de balletjes en de champignons toe en meng. Serveer de vol-au-vent met de koninginnenhapjes, de frieten en de rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
149 kcal
Vetten
9,6 g
koolhydraten
8,9 g
waarvan suikers
0,6 g
vezels
1,4 g
Eiwitten
6,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.