Wortelpuree met gepofte mosterdzaadjes en rookworst | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Wortelpuree met gepofte mosterdzaadjes en rookworst

Wortelpuree met gepofte mosterdzaadjes en rookworst

Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 60 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze allemaal in stukken. Kook ze beetgaar in een pan licht gezouten water. Giet ze samen af en laat ze goed uitdampen. Pel en snipper de uien en fruit ze in een stoofpan met de boter, de tijm en de laurier. Voeg de wortelen en aardappelen toe en laat al roerend sudderen op een laag vuur. Verwijder de tijm en de laurier en stamp alles tot puree. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij. 

  2. Maak nu de gepofte mosterdzaadjes. Breng het water aan de kook in een kookpan. Voeg de mosterdzaadjes, de azijn en de bloemsuiker toe en zet het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 30 min sudderen. 

  3. Bak de worsten in een braadpan in de boter. Verdeel de puree over de borden en garneer met de mosterdzaadjes en de kervel. Serveer met een gerookte worst. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 111 kcal
Vetten 6,8 g
koolhydraten 8,6 g
waarvan suikers 3,2 g
vezels 2,5 g
Eiwitten 4,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gerookte worsten 2
  • Boter 0.50 el
  • Handvol verse kervel 0.50

VOOR DE PUREE

  • Aardappelen 0.50 kg
  • Wortelen 0.50 kg
  • Uien 1
  • Boter 2 el
  • Takjes verse tijm 5
  • Laurierbladeren 1.5
  • Zout
  • Peper

VOOR DE GEPOFTE MOSTERDZAADJES

  • Water 100 ml
  • Mosterdzaadjes 20 g
  • Wittewijnazijn 1.50 el
  • Bloemsuiker 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Gerookte worsten 2
  • Boter 0.50 el
  • Handvol verse kervel 0.50

VOOR DE PUREE

  • Aardappelen 0.50 kg
  • Wortelen 0.50 kg
  • Uien 1
  • Boter 2 el
  • Takjes verse tijm 5
  • Laurierbladeren 1.5
  • Zout
  • Peper

VOOR DE GEPOFTE MOSTERDZAADJES

  • Water 100 ml
  • Mosterdzaadjes 20 g
  • Wittewijnazijn 1.50 el
  • Bloemsuiker 1 el