Schil de aardappelen en de wortelen en snij ze allemaal in stukken. Kook ze beetgaar in een pan licht gezouten water. Giet ze samen af en laat ze goed uitdampen. Pel en snipper de uien en fruit ze in een stoofpan met de boter, de tijm en de laurier. Voeg de wortelen en aardappelen toe en laat al roerend sudderen op een laag vuur. Verwijder de tijm en de laurier en stamp alles tot puree. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
Maak nu de gepofte mosterdzaadjes. Breng het water aan de kook in een kookpan. Voeg de mosterdzaadjes, de azijn en de bloemsuiker toe en zet het vuur laag, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 30 min sudderen.
Bak de worsten in een braadpan in de boter. Verdeel de puree over de borden en garneer met de mosterdzaadjes en de kervel. Serveer met een gerookte worst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
111 kcal
Vetten
6,8 g
koolhydraten
8,6 g
waarvan suikers
3,2 g
vezels
2,5 g
Eiwitten
4,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.