Rendang-rundsvlees uit Sumatra met groene boontjes

Rendang-rundsvlees uit Sumatra met groene boontjes
Voorbereiding 10 min.
Kook 150 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rundsstoofvlees
250 g
Teentjes knoflook, geperst
1
Uien, fijngesnipperd
1
Sambal oelek
1 c.à.c
Komijnpoeder
0.5 c.à.c
Korianderpoeder
0.5 c.à.c
Kurkuma
0.5 c.à.c
Steranijs
1
Palmsuiker (of rietsuiker)
0.5 el
Kokosmelk
200 ml
Laurierblad
0.5
Stengel citroengras
0.5
Verse gember
Gemengde rijst (basmati en wilde rijst)
150 g
Groene boontjes
150 g
Gefrituurde uitjes (kant-en-klaar)
3 el

Rendang-rundsvlees uit Sumatra met groene boontjes

Bereiding

1

Snij het vlees in blokjes en schroei die in 1 el olijfolie dicht in een stoofpan. Voeg de ui, de knoflook, de sambal en alle specerijen toe. Meng en laat bakken tot het mengsel geurig wordt. Voeg de suiker toe en kruid naar smaak met zout. 

2

Hak het citroengras fijn en snij de gember in dunne staafjes. Giet de kokosmelk in de pan en voeg het laurierblad, het citroengras en de gember toe. Laat op een laag vuur 2,5 uur sudderen.

3

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes op een laag vuur in water net beetgaar. Dien het rundsstoofpotje op met de licht krokante boontjes, strooi er gefrituurde ui over en serveer!

Voedingsinformatie

per 100 g
Vetten
34g
Suiker
14g
Vezels
5,9g
Eiwitten
40g