Ribbetjes uit de oven met geroosterde tomaten en aardappelsalade

Ribbetjes uit de oven met geroosterde tomaten en aardappelsalade
Voorbereiding 5 min.
Kook 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
tomaat
2
ribbetjes
750 g
aardappel
400 g
bieslook
5 g
sjalot
0.5
zure room
2 el
jonge slamix
1
boter
gedroogde tijm
balsamicoazijn
peper
zout

Ribbetjes uit de oven met geroosterde tomaten en aardappelsalade

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer de tomaten. Schroei de ribbetjes aan beide kanten dicht in wat boter op een zacht vuurtje. Leg ze op een ovenplaat en stop ze een klein halfuurtje in de oven. Leg de tomaten 10 min. voor het einde van de baktijd bij de ribbetjes. Doe er wat zout, peper, tijm en balsamicoazijn op.

2

Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water en spoel ze kort onder koud water. Schud ze af en laat even uitlekken. Hak de bieslook en de sjalot fijn.

3

Schep de zure room, de bieslook en de sjalot onder de aardappelen. Kruid met peper en zout. Schik de warme tomaat op de sla en serveer de ribbetjes samen met de aardappelsalade.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
437kcal
Vetten
2,9g
Zout
0,12g
Eiwitten
6,9g