Ricottataart met groene groenten

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Biologische citroen
0.5
Ricotta
125 g
Kruiden (peterselie, bieslook, dille...) + voor de afwerking
10 g
Ui
0.5
Teentje knoflook
1
Prei
0.5
Groene asperges
75 g
Vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
0.5
Geraspte Parmezaanse kaas + voor de afwerking
25 g
Ei
0.5
Olijfolie
Peper
Zout

Ricottataart met groene groenten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de zeste en pers de citroen. Mix de ricotta met 1 el olijfolie, de verse kruiden, de zeste en een scheutje citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de prei in dunne ringen en spoel goed af. Laat uitlekken. Was de asperges en snij de harde uiteinden eraf.

2

Verhit een pan met olie en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en bak tot deze zacht is. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat en vouw de randen ongeveer 1 cm naar binnen om een opstaande rand te maken. Prik met een vork gaatjes in het midden van het deeg. Verspreid de ricotta, gevolgd door de prei en de asperges, over het deeg.

3

Strooi de Parmezaanse kaas over het belegde bladerdeeg en besprenkel met olijfolie. Scheid het eiwit van de dooier. Bestrijk de randen met het losgeklopte eigeel, het eiwit kan je houden voor een andere bereiding. Bak de taart 20 tot 25 min in de oven en laat daarna afkoelen. Werk af met ricotta, verse kruiden en Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
180 kcal
Vetten
12 g
(waarvan verzadigde vetten)
5,6 g
Koolhydraat
11 g
Suiker
3,4 g
Vezels
1,6 g
Zout
0,6 g
Eiwitten
7,4 g