Rijst van bloemkool met limoenvinaigrette en kipsatés

Rijst van bloemkool met limoenvinaigrette en kipsatés
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemkool
0.5
Rode paprika
0.5
Wortel
0.5
Koriander
10 g
Pinda's
25 g
Kipfilets
250 g
Peper
Zout

Voor de vinaigrette

Limoensap
1 el
Sesamolie
2 el
Verse gember
2 cm
Honing
0.5 c.à.c

Rijst van bloemkool met limoenvinaigrette en kipsatés

Bereiding

1

Rasp de bloemkool fijn. Snij de paprika en de wortel in korte, dunne staafjes. Hak de koriander en de pinda’s fijn. Meng al deze ingrediënten in een kom.

2

Meng voor de vinaigrette het limoensap met de sesamolie, de fijn geraspte gember en de honing. Kruid met peper en zout. Giet de vinaigrette over de groenten en meng goed. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

3

Snij de kipfilets in blokjes en prik ze op 4 brochettestokjes. Kruid ze met peper en zout en bak ze in een scheutje olie rondom bruin en gaar. Serveer de bloemkoolrijst met de kipsatés.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
96kcal
Vetten
4,5g
Vezels
1,7g
Eiwitten
8,8g