Rijstpannetje met bloemkool, kikkererwten en Oma's mosterd

Rijstpannetje met bloemkool, kikkererwten en Oma's mosterd
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

basmatirijst
150 g
zakjes verse bloemkoolroosjes
1
blik kikkererwten
0.5
handvol peterselie
1
lente-uitjes
3
mosterd op grootmoeders wijze
1 el
cashewnoten
75 g
niet behandelde citroen
1
witte wijnazijn
1 el
olijfolie
2 el
olijfolie extra vierge
peper
zeezout

Rijstpannetje met bloemkool, kikkererwten en Oma's mosterd

Bereiding

1

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakkingen giet af. Blancheer de bloemkooldoor ze 10 minuten onder te dompelen in lichtgezouten, kokend water. Giet af. Giet de kikkererwten af en spoel ze goed. Hak de lente-uitjes en de peterselie fijn.

2

Meng de bloemkoolroosjes en de kikkererwten in een slakom. Klop de mosterd, de azijn, olijfolie, zeste van citroenen de fijngehakte peterselie op. Kruid met peper, meng deze vinaigrette onder de groenten en hou apart.

3

Bak de gekookte rijst in een wok met wat extra vierge olie en de cashewnoten. Bestrooi met de fijngehakte lente-uitjes en serveer met de groenten.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
184kcal
Vetten
4,9g
Zout
0,21g
Eiwitten
5,5g