Rijstpizza

Rijstpizza
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 10 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Rode ui
0.5
Restje rijst
125 g
Ei
0.5
Passata
100 g
Geraspte mozarella
50 g
Plakjes chorizo
3
basilicumblaadjes
Olijfolie
Zout
Peper

Rijstpizza

Bereiding

Intro

Bekijk het videorecept

1

Verwarm de oven voor op 220°C. Meng het ei en de helft van de mozzarella onder de rijst. Kruid met peper en zout. Schep het rijstmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk uit tot een cirkel van een halve cm dik.  Zet 15 minuten in de oven.

2

Haal de rijstbodem uit de oven en bestrijk met de passata. Beleg verder met de rode ui, chorizoplakjes en de resterende mozzarella. Bedruppel met olijfolie en zet nog eens 10 minuten in de oven. Werk de pizza af met het basilicum.