Rijstsalade met abrikozen, pistachenoten en granaatappelpitjes

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Basmatirijst
150 g
Gedroogde abrikozen
75 g
Pistachenootjes
50 g
Lente-uitjes
2
Munt
7.5 g
Dille
7.5 g
Granaatappelpitjes
45 g

Voor de vinaigrette

Citroen, bio
0.5
Olijfolie, extra vierge
2 el
Geroosterde sesamolie
0.5 tl
Honing
0.5 el
Gemalen kaneel
0.25 tl
Peper
Zout

Rijstsalade met abrikozen, pistachenoten en granaatappelpitjes

Bereiding

1

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Hak de abrikozen in fijne stukjes. Hak de pistachenoten grof, snipper de uitjes en hak de kruiden fijn.

2

Pers de citroen en rasp de schil. Meng de citroenzeste met 3 el citroensap, de olijfolie, de sesamolie, de honing en het kaneelpoeder. Kruid met peper en zout.

3

Laat de rijst 5 min afkoelen. Roer er de abrikozen, pistachenoten, uitjes, kruiden en granaatappelpitjes door en meng met de vinaigrette. Breng op smaak indien nodig en dien op.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
188 kcal
Vetten
6,8 g
(waarvan verzadigde vetten)
1,0 g
Koolhydraat
26 g
Suiker
9,0 g
Vezels
2,5 g
Zout
0,2 g
Eiwitten
3,9 g