Rijstsalade van geroosterde herfstgroente met honingdressing en cordon bleu

Rijstsalade van geroosterde herfstgroente met honingdressing en cordon bleu
Voorbereiding 5 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

spruitjes
200 g
paddenstoelen
125 g
pompoenblokjes
100 g
pastinaakblokjes
125 g
langkorrelige rijst
150 g
cordon bleus
2
honing
3 el
sesamolie
0.5 el
olijfolie (+ extra om te bakken)
2 el
mosterd
0.5 el
witte wijnazijn
2 el
peper
zout

Rijstsalade van geroosterde herfstgroente met honingdressing en cordon bleu

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de spruitjes en snij de champignons in stukken. Doe ze samen met de pompoen- en pastinaakblokjes in een bakblik. Schenk er een royale scheut olijfolie bij en kruid met peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en rooster de groenten 20 min. in de hete oven.

2

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de cordon bleus aan beide kanten gaar in wat olijfolie op een laag vuurtje. Klop de olijfolie, witte wijnazijn, sesamolie, honing en mosterd samen tot een dressing.

3

Meng de rijst met de geroosterde groenten. Schenk er de honingdressing over en serveer er de gebakken cordon bleus bij.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
173kcal
Vetten
1,7g
Zout
0,47g
Eiwitten
6,4g