Risotto met asperge en gevulde portobello champignons

Risotto met asperge en gevulde portobello champignons
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

champignons portobello
4
pijnboompitten
50 g
rode ui(en)
1
knoflookteentje(s)
1
rozijnen
50 g
tijm
5 g
groentebouillonblokje(s)
0.75
geraspte gratinkaas
50 g
risotto met asperge
250 g
Parmezaanse kaas
12 g
water
750 ml
klontje boter
1
olijfolie
peper
zout

Risotto met asperge en gevulde portobello champignons

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal voorzichtig het steeltje uit de champignons. Snipper de ui, plet de knoflook tot moes, hak de rozijnen fijn en rits de blaadjes van de tijmtakjes.

2

Meng de ui, knoflook, tijm, pijnboompitten en rozijnen met de geraspte kaas, kruid met peper en zout en vul er de champignons mee. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Schuif 20 min. in de hete oven.

3

Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op. Maak de risotto met asperge klaar volgens de instructies op de verpakking, meng er een klontje boter en de Parmezaanse kaas door en serveer met de gevulde champignons.

Informations nutritionnelles

per 100 g
Energie
88kcal
Vetten
1,4g
Zout
0,43g
Eiwitten
2,8g