Risotto met gamba’s en mascarpone

Risotto met gamba’s en mascarpone
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Hele gamba's
250 g
Olijfolie
Water
0.75 l
Blokjes groentebouillon
1
Sjalot
0.5
Bieslook
10 g
Risottorijst
100 g
Witte wijn
100 ml
Mascarpone
50 g

Risotto met gamba’s en mascarpone

Bereiding

1

Los de bouillonblokjes op in het hete water. Ontdooi de gamba’s in een schaal koud water. Verwijder de koppen en pel de gamba’s tot aan de staart. Dep ze droog, verwijder het darmkanaal en kruid met zout en peper. Verhit op een matig vuur een beetje olijfolie in een braadpan en bak de koppen en schalen 5 min. Giet er de warme bouillon bij en laat 10 à 15 min sudderen. Zeef de bouillon en hou hem warm.

2

Pel en snipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min al roerend meebakken, tot hij rondom glanst. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Giet er een pollepel bouillon bij en laat al roerend koken tot de vloeistof opgeslorpt is. Voeg dan een volgende pollepel bouillon toe en werk zo verder tot de rijst gaar is. Reken hiervoor ongeveer 20 min.

3

Verhit een beetje olie in een braadpan en bak de gamba’s 1 à 2 min (niet langer, dan worden ze droog en taai). Kruid ze met zout en peper. Zet de risotto van het vuur en roer er de mascarpone en 2/3 van de bieslook onder. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de gamba’s en de rest van de bieslook.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
137kcal
Vetten
5,7g
Vezels
0,3g
Eiwitten
9,1g