Risotto met kaas en champignons

Risotto met kaas en champignons
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Champignons
150 g
Olijfolie selectie Carrefour
0.5 el
Zout en peper van de molen
Ronde rijst
150 g
Ui, gesnipperd
0.5
Gezouten boter
40 g
Witte wijn
5 cl.
Kippenbouillon
0.5 l
Grana padano, vers geraspt
35 g

Risotto met kaas en champignons

Bereiding

1

Snij de champignons fijn en bak ze goudbruin in de olijfolie, op een matig vuur. Kruid met peper en zout en hou apart.

2

Bak de rijst en de ui in 10 g boter, gedurende ongeveer 5 min. Deglaceer met de witte wijn.

3

Verwarm de kippenbouillon en giet beetje bij beetje bij de bereiding. Meng voortdurend met een houten lepel.

4

Zodra de rijst gaar is, voeg je de champignons, de geraspte grana padano en 10 g boter toe. Laat 20 min sudderen en roer regelmatig om. Serveer warm.