Risotto met knapperige pancetta en beukenzwam

Risotto met knapperige pancetta en beukenzwam
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

bouillonblokje kip
0.5
rode ui
0.5
teen knoflook
1
risottorijst
200 g
witte wijn
100 ml
Parmezaanse kaas
50 g
pancetta
100 g
beukenzwam
220 g
olijfolie
water
750 ml
peper
zout

Risotto met knapperige pancetta en beukenzwam

Bereiding

1

Verhit het water en los er de bouillon in op. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm olie in een kookpot en fruit de ui en knoflook 5 min. aan. Voeg de rijst toe en bak in 1 min. glazig. Blus met wijn. Voeg een pollepel bouillon toe. Roer regelmatig en voeg een nieuwe pollepel toe zodra de rijst droog wordt. Werk zo alle bouillon op en blijf regelmatig roeren zodat de rijst niet aan de bodem van de pot begint te kleven. Dit duurt ongeveer 20 min. Kruid met peper en meng er de helft van de kaas door.

2

Snij de pancetta in repen en maak de beukenzwam los. Verhit wat olie in een pan en bak de pancetta in 5 min. knapperig. Voeg de beukenzwam toe en roerbak 3-4 min. verder. Kruid met peper.

3

Verdeel de risotto over de borden en werk af met het pancetta-beukenzwammengsel. Serveer met overgebleven Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
124kcal
Vetten
2,3g
Zout
0,87g
Eiwitten
4,3g