Risotto met prei en garnalen
Risotto met prei en garnalen
Bereiding
1
Breng 1,5 l water aan de kook en los er het bouillonblokje in op. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een kookpan en fruit de ui en de knoflook 2 min. Giet er de rijst bij en laat al roerend 2 min meebakken. Blus dan met de witte wijn. Giet er een pollepel bouillon bij, laat koken en meng regelmatig. Voeg pas meer bouillon toe zodra de vorige is opgeslorpt. Blijf voortdurend roeren en werk zo verder tot alle bouillon opgewerkt is (ongeveer 20 min). Zet de pan van het vuur zodra de risotto klaar is.
2
Snij intussen de prei fijn en laat in een grote braadpan een klontje boter smelten op een matig vuur. Fruit hierin de prei ongeveer 10 min en kruid met zout en peper. Verhit in een andere braadpan een beetje olijfolie en bak de garnalen 3 à 4 min per kant. Kruid ze met peper.
3
Schep de prei onder de risotto, breng indien nodig verder op smaak en garneer met de garnalen en de waterkers.