Risotto met prei en gegrilde zeebaars

Risotto met prei en gegrilde zeebaars
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 25 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Zachte boter
25 g
Sjalotten, gesnipperd
1
Dikke preien, gesnipperd
1
Risottorijst
160 g
Droge witte wijn
100 ml
Warme groentebouillon
1 l
Parmezaan, geraspt
20 g
Zeebaarsfilet
2
Olijfolie
Platte peterselie
Zout en versgemalen peper

Risotto met prei en gegrilde zeebaars

Bereiding

1

Laat 10 g boter smelten in een grote pan. Fruit de sjalotten er 2 min in. Voeg de prei toe en fruit nog eens 2 min. Voeg de rijst toe en schep om tot alle rijstkorrels glanzen en doorschijnend zijn

2

Giet de witte wijn in de pan en laat de alcohol verdampen. Voeg 1/3 van de bouillon toe en meng tot de rijst al het vocht heeft opgeslorpt. Herhaal met meer bouillon tot de rijst gaar is en alle bouillon is opgebruikt. Haal de pan van het vuur, voeg de geraspte Parmezaan en de rest van de boter toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat 5 min rusten.

3

Verwarm de ovengrill voor. Leg de visfilets op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Zet de plaat in de oven en gril de vis 6 min. Kruid met zout en peper en dien op met de risotto en takjes peterselie.