Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei

Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Visbouillon
175 ml
Sjalot
0.5
Olijfolie
1 el
Risottorijst
75 g
Witte wijn
50 ml
Geraspte Parmezaanse kaas
1 el
Platte peterselie
25 g
Zout, peper

Voor de krokante prei

Prei
0.25
Olijfolie
1.5 el

Voor de sint-jakobsnoten

Sint-jakobsnoten
4
Boter
1 el
Olijfolie
1 el

Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei

Bereiding

1

Maak de risotto. Verhit de bouillon. Pel en snipper de sjalot. Fruit glazig in olijfolie en voeg dan de rijst toe. Laat enkele minuten stoven tot de rijstkorrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de rijst die opnemen. Blijf geleidelijk bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn en meng onder de risotto. Kruid met peper en zout en hou warm.

2

Snij de prei in flinterdunne julienne en bak in een pan met olijfolie tot de prei krokant is. Hou warm. Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier en bak dan goudbruin in een pan met de boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

3

Verdeel de risotto over de borden, samen met de sint-jakobsnoten en de julienne van prei. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
154 kcal
Vetten
8 g
(waarvan verzadigde vetten)
3,0 g
Koolhydraat
13 g
Suiker
1,5 g
Vezels
0,8 g
Zout
0,7 g
Eiwitten
5,3 g