Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei
![Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei](/on/demandware.static/-/Sites-carrefour-be-recipes/default/dwf16b5468/content/dam/carrefour/recettes/2021-11/Risotto-aux-Saint-Jacques-et-croustillant-de-poireaux.jpg)
Risotto met sint-jakobsnoten en krokante prei
Bereiding
1
Maak de risotto. Verhit de bouillon. Pel en snipper de sjalot. Fruit glazig in olijfolie en voeg dan de rijst toe. Laat enkele minuten stoven tot de rijstkorrels glanzen. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg een pollepel hete bouillon toe en laat de rijst die opnemen. Blijf geleidelijk bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Bestrooi met de Parmezaanse kaas. Hak de peterselie fijn en meng onder de risotto. Kruid met peper en zout en hou warm.
2
Snij de prei in flinterdunne julienne en bak in een pan met olijfolie tot de prei krokant is. Hou warm. Dep de sint-jakobsnoten droog met keukenpapier en bak dan goudbruin in een pan met de boter en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Verdeel de risotto over de borden, samen met de sint-jakobsnoten en de julienne van prei. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met peper en zout en serveer.