Risotto met zalm, erwtjes en dragonpesto
Risotto met zalm, erwtjes en dragonpesto
Bereiding
1
Snipper de ui fijn. Blancheer de erwtjes 5 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Stoof de courgetteblokjes op een laag vuurtje in wat olijfolie.
2
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Fruit de ui in wat olijfolie op een laag vuurtje. Voeg de arboriorijst toe en bak even mee. Blus met een pollepel hete bouillon. Roer voorzichtig tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Herhaal tot de rijst beetgaar is. Meng de erwtjes en de courgetteblokjes onder de risotto. Breng op smaak met Parmezaanse kaas, peper en zout.
3
Bak de zalmfilet in wat olijfolie op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Maak de pesto: mix de dragon, de knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de risotto over de borden en schep op elke portie een stuk zalm. Geef er de dragonpesto bij.