Risotto met zoete aardappel en rucola
Risotto met zoete aardappel en rucola
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Doe ze in een ovenschaal en giet er olijfolie over. Kruid met peper, zout en cayennepeper en zet 20 min. in de hete oven.
2
Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Snipper de ui. Fruit de ui en de geperste knoflook glazig in olijfolie op een zacht vuurtje. Doe de rijst erbij en bak even mee. Blus met een scheutje hete groentebouillon. Roer voorzichtig tot de rijst alle bouillon heeft opgenomen. Doe opnieuw een scheutje bouillon bij de rijst en meng tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is.
3
Voeg dan naar smaak de Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Kruid af met peper. Werk af met de rucola en serveer er de blokjes zoete aardappel en extra Parmezaanse kaas bij.