Risotto Riso Arborio 1 kg
Meer details
Arborio rijst is de ideale rijst voor een typische Italiaanse Risotto. Deze rijst is afkomstig uit het noorden van Italië (de Po-vlakte). De rijstkorrels zijn dik en kort en de kern van de rijstkorrel blijft "al dente" waardoor de rijst een zeer aangename textuur heeft. Deze rijst kleeft goed en is dus ideaal voor een echte Italiaanse Risotto!Land van herkomst
Italië
Lokaal product
false
Eerlijke handel
false
Ingrediënten
Bosto Risotto Riso Arborio 1 kgLanggraan rijst
Voedingswaardetabel
Per 100 g | |
---|---|
Energie | 1510 kJ |
Energie 2 | 361 kcal |
Vetten | 0.6 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 78 g |
Waarvan suikers | 0.3 g |
Voedingsvezels | 2.2 g |
Eiwitten | 7.4 g |
Zout | 0.01 g |
Per 100 g | |
---|---|
Energie | 1510 kJ |
Energie 2 | 361 kcal |
Vetten | 0.6 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 78 g |
Waarvan suikers | 0.3 g |
Voedingsvezels | 2.2 g |
Eiwitten | 7.4 g |
Zout | 0.01 g |
Bevat geen
Gluten
Andere
Glutenvrij.Lifestyle
Geschikt bij glutenintolerantie
Bereiding en gebruik
Verhit een beetje olie in een wok. Voeg 125g risotto rijst toe en laat al roerend bakken totdat de korrels glazig worden. Overgiet met 40 cl bouillon, doe het deksel op de pot en laat het op een zacht vuurtje koken gedurende 18-20 minuten, totdat alle vloeistof opgeslorpt is. Roer regelmatig door en laat doorkoken.
Houdbaarheid
Op een droge plaats bewaren.
Bewaring
Omgevingstemperatuur
Verpakking
Doos
Leveranciersadres
Boost Nutrition c.v. Metropoolstraat 19 2900 Schoten