Risotto van quinoa en bulgur met champignons

Risotto van quinoa en bulgur met champignons
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

Parijse champignons
250 g
ui
0.5
takje(s) oregano
1
quinoa
100 g
bulgur
150 g
Parmezaanse kaas
50 g
blokje(s) groentebouillon
1
water
500 ml
olijfolie
peper
zout

Risotto van quinoa en bulgur met champignons

Bereiding

1

Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Snipper de ui. Giet 2 el olie in een stoofpot en fruit de ui 5 min. op een matig vuur. Voeg de quinoa toe en laat nog 5 min. bakken terwijl je roert. Giet er 2 pollepels bouillon bij en laat op een zacht vuur pruttelen tot de bouillon is opgenomen. Voeg 2 pollepels bouillon en de bulgur toe en laat verder sudderen. Voeg bouillon toe tot de korrels gaar zijn.

2

Hak de oregano fijn. Verwijder de stelen van de champignons en snij ze daarna in 4. Bak ze op een hoog vuur in een pan met 2 el olie. Kruid met peper en zout op het einde van de baktijd.

3

Voeg de champignons, de kaas en de oregano toe aan de risotto, meng en serveer.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
122kcal
Vetten
1,2g
Zout
0,6g
Eiwitten
5,3g