Rode curry met kip, spitskool en shiitake

Rode curry met kip, spitskool en shiitake
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Thaise rijst
125 g
spitskool
125 g
shiitake
150 g
rode curry
0.5 el
kippenblokjes
300 g
kokosmelk
400 ml
pindanoten
25 g
koriander
6 g
arachideolie
peper
zout

Rode curry met kip, spitskool en shiitake

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Snij de spitskool en shiitake in repen.

2

Verhit wat olie in een wok over een hoog vuur. Voeg de rode curry toe en laat 30 sec. fruiten alvorens de kip toe te voegen. Roerbak 2 min. op hoog vuur en voeg dan de groenten toe. Roerbak 5 min. verder en blus met kokosmelk. Laat 15 min., of tot de groenten beetgaar zijn, pruttelen op een zacht vuur.

3

Voeg de pindanoten toe aan de curry. Hak de koriander fijn. Giet de rijst af en serveer samen met de curry en koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
641kj
Vetten
6,5
Zout
0,15
Eiwitten
7