Rode curry met wintergroenten, vegetarische balletjes en volkorenrijst

Rode curry met wintergroenten, vegetarische balletjes en volkorenrijst
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

volkorenrijst
150 g
teen knoflook
1
boterraapblokjes
110 g
butternutblokjes
200 g
rode currypasta
1 el
kokosmelk
400 ml
boerenkool
100 g
vegetarisch balletjes
180 g
verse koriander
6 g
limoen
0.5
arachideolie
suiker
1 c.à.c
peper
zout

Rode curry met wintergroenten, vegetarische balletjes en volkorenrijst

Bereiding

1

Kook de rijst gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Plet de knoflook tot moes.

2

Verhit wat arachideolie in een wok en stoof de knoflook 1 min. aan alvorens de boterraap- en butternutblokjes toe te voegen. Roerbak 5 min. en voeg de rode curry toe. Meng goed dooreen en blus met de kokosmelk. Voeg de boerenkool en suiker toe, zet een deksel op de pot en laat 15 min. zachtjes pruttelen op een laag vuur.

3

Verhit wat olie in een pan en bak de vegetarische balletjes volgens de instructies op de verpakking bruin en knapperig. Hak de koriander fijn en voeg het limoensap toe aan de curry. Serveer de curry met de rijst, groenteballetjes en koriander.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
148kcal
Vetten
6,4g
Zout
0,52g
Eiwitten
3,6g