Rode poon met botercitroensaus, kappertjes en aardappelsalade

Rode poon met botercitroensaus, kappertjes en aardappelsalade
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Krielaardappelen
400 g
Geklaarde boter
100 g
Rode poonfilets zonder vel
2
Bosje peterselie, gesnipperd
0.5
Bosje lente-uitjes
0.5
Sap van citroen
0.5
Kappertjes
2.5 el
Rucola
50 g
Zout, peper

Rode poon met botercitroensaus, kappertjes en aardappelsalade

Bereiding

1

Kook de aardappeltjes 15 min in een pan gezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen. Verhit 1 el geklaarde boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de visfilets op een matig vuur, ongeveer 2 min aan elke kant. Hou ze warm.

2

Spoel en snipper de peterselie. Snij de lente-ui in ringetjes. Laat de rest van de geklaarde boter smelten in dezelfde pan en doe er eerst het citroensap en dan de peterselie en de kappertjes bij.

3

Schik de visfilets en de aardappeltjes op verwarmde borden, nappeer met de boter met kappertjes en bestrooi met lente-ui en plukjes rucola.