Rolletjes van gegrilde aubergine en quinoa met cashewnotenroom

Ingrediënten voor:
Voor de cashewnotenroom
Voor de quinoa
Voor de gegrilde aubergines
Voor de afwerking
Rolletjes van gegrilde aubergine en quinoa met cashewnotenroom
Bereiding
1
Maak eerst de room: laat de cashewnoten weken in een kom water. Voeg een snuifje zout toe, meng en laat minstens 3 u staan. Giet het water weg, laat de noten goed uitlekken en doe ze in de blender. Mix tot een fijne, gladde room. Voeg water of sojamelk toe tot de gewenste dikte. Meng er de geraspte limoenzeste, de agavesiroop en een snuifje chilipoeder onder.
2
Voor de quinoa: breng 600 ml water aan de kook. Verhit intussen de olijfolie in een kookpan, doe er de kurkuma en het korianderpoeder in en meng. Voeg dan de quinoa toe en meng zorgvuldig gedurende ongeveer 1 minuut. Giet er het kokende water over en laat 10 à 15 min sudderen, tot de quinoa al het water heeft opgeslorpt. Laat afkoelen en voeg dan het citroensap, de bladpeterselie en de munt toe.
3
Snij de aubergines in lange, dunne plakken. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze 2 à 3 min per kant, tot ze gaar en licht gegrild zijn. Leg ze op een schaal en kruid met zout en peper. Schep op elke plak aubergine een beetje quinoa, rol op en zet vast met tandenstokers.