Rolletjes van gegrilde aubergine en quinoa met cashewnotenroom

Rolletjes van gegrilde aubergine en quinoa met cashewnotenroom
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Voor de cashewnotenroom

Rauwe cashewnoten (ongezouten)
60 g
Water of sojamelk (afhankelijk van de gewenste dikte)
2.5 el
Zeste van limoen
0.5
Agavesiroop
0.5 el
Snuifje chilipoeder
0.5
Zout

Voor de quinoa

Olijfolie
Kurkuma
0.25 c.à.c
Korianderpoeder
0.5 c.à.c
Quinoa
150 g
Citroensap
1
Bladpeterselie, fijngehakt
0.25
Een paar takjes munt, fijngehakt

Voor de gegrilde aubergines

Aubergines
1
Olijfolie
2 el

Voor de afwerking

Schaaltje kerstomaten
0.5
Olijfolie
1
Citroensap
0.25
Een paar blaadjes basilicum
Een paar takjes verse oregano

Rolletjes van gegrilde aubergine en quinoa met cashewnotenroom

Bereiding

1

Maak eerst de room: laat de cashewnoten weken in een kom water. Voeg een snuifje zout toe, meng en laat minstens 3 u staan.  Giet het water weg, laat de noten goed uitlekken en doe ze in de blender. Mix tot een fijne, gladde room. Voeg water of sojamelk toe tot de gewenste dikte. Meng er de geraspte limoenzeste, de agavesiroop en een snuifje chilipoeder onder.

2

Voor de quinoa: breng 600 ml water aan de kook. Verhit intussen de olijfolie in een kookpan, doe er de kurkuma en het korianderpoeder in en meng. Voeg dan de quinoa toe en meng zorgvuldig gedurende ongeveer 1 minuut. Giet er het kokende water over en laat 10 à 15 min sudderen, tot de quinoa al het water heeft opgeslorpt. Laat afkoelen en voeg dan het citroensap, de bladpeterselie en de munt toe.

3

Snij de aubergines in lange, dunne plakken. Besprenkel ze met olijfolie en gril ze 2 à 3 min per kant, tot ze gaar en licht gegrild zijn. Leg ze op een schaal en kruid met zout en peper. Schep op elke plak aubergine een beetje quinoa, rol op en zet vast met tandenstokers.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
167kcal
Vetten
8,8g
(waarvan verzadigde vetten)
1,4g
Vezels
2,9g
Eiwitten
4,4g