Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis

Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis
Voorbereiding 15 min.
Kook 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Baadjes basilicum
8
Mayonaise met citroen
6 el
Citroensap
1 el
Roomkaas
4 el
Dijonmosterd
0.5 c.à.c
Olijfolie
4 el
Honing
1 c.à.c
Teentje knoflook
1
Sjalot, fijngesnipperd
1
Ansjovisfilets, fijngehakt
8
Little Gem
3
Kerstomaten
80 g
Komkommer
1
Kalamata olijven
80 g
Parmezaanschilfers
80 g
Zout
Peper

Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis

Bereiding

1

Maak eerst de vinaigrette: scheur de basilicumblaadjes klein. Klop de mayonaise met het citroensap, de roomkaas, de mosterd, 4 el olijfolie en de honing tot een glad mengsel. Voeg het basilicum, de knoflook, de sjalot en de ansjovisfilets toe. Kruid met peper en mix.

2

Was de sla en maak de blaadjes los. Snij de kerstomaten in tweeën. Was de komkommers en snij ze in kleine blokjes. Meng al deze ingrediënten.

3

Verdeel de olijven en de parmezaanschilfers over de salade en besprenkel met de vinaigrette.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
592kcal
Vetten
53g
Suiker
6,5g
Vezels
3,1g
Eiwitten
22g