Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis
Voorbereiding
15 min.
Kook
0 min.
Rusttijd
0 min.
Moeilijkheid
Makkelijk
Ingrediënten voor:
personen
MAX
Romeinse salade en vinaigrette met kerstomaten en ansjovis
Bereiding
1
Maak eerst de vinaigrette: scheur de basilicumblaadjes klein. Klop de mayonaise met het citroensap, de roomkaas, de mosterd, 4 el olijfolie en de honing tot een glad mengsel. Voeg het basilicum, de knoflook, de sjalot en de ansjovisfilets toe. Kruid met peper en mix.
2
Was de sla en maak de blaadjes los. Snij de kerstomaten in tweeën. Was de komkommers en snij ze in kleine blokjes. Meng al deze ingrediënten.
3
Verdeel de olijven en de parmezaanschilfers over de salade en besprenkel met de vinaigrette.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
592kcal
Vetten
53g
Suiker
6,5g
Vezels
3,1g
Eiwitten
22g