Romige gnocchi met spek, spinazie en courgette
Romige gnocchi met spek, spinazie en courgette
Bereiding
1
Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Plet de knoflook tot moes en was de spinazie.
2
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg hetspek toe en roerbak 2 min. Voeg vervolgens de knoflook toe en roerbak nog 1 min. verder. Snij de courgette in blokjes. Giet de courgetteblokjes in de pan, samen met hetspek, en roerbak 5 min. Meng er de spinazieblaadjes door en laat slinken. Blus met de room. Rasp er de zeste van de citroen overheen en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min. pruttelen.
3
Meng de gnocchi door de groenten en dien op met Parmezaanse kaas.
Voedingsinformatie
per 100 g
Energie
141kcal
Vetten
3,4g
Zout
0,94g
Eiwitten
5,3g