Romige gnocchi met spek, spinazie en courgette

Romige gnocchi met spek, spinazie en courgette
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

gnocchi
500 g
teen knoflook
0.5
courgette
0.5
spinazie
225 g
gerookt spek
150 g
volle room
100 ml
citroen
0.5
Parmezaanse kaas
50 g
snufje nootmuskaat
1
olijfolie
peper
zout

Romige gnocchi met spek, spinazie en courgette

Bereiding

1

Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking in gezouten water. Plet de knoflook tot moes en was de spinazie.

2

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Voeg hetspek toe en roerbak 2 min. Voeg vervolgens de knoflook toe en roerbak nog 1 min. verder. Snij de courgette in blokjes. Giet de courgetteblokjes in de pan, samen met hetspek, en roerbak 5 min. Meng er de spinazieblaadjes door en laat slinken. Blus met de room. Rasp er de zeste van de citroen overheen en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat nog 2 min. pruttelen.

3

Meng de gnocchi door de groenten en dien op met Parmezaanse kaas.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
141kcal
Vetten
3,4g
Zout
0,94g
Eiwitten
5,3g