Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden
Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden
Bereiding
1
Verwijder de kontjes van de asperges. Schil en kook de asperges 20 min. in gezouten water. Kook de pasta in gezouten water.
2
Hak de bieslook en de dragon fijn. Pel en hak de sjalot fijn. Fruit de sjalot in de boter. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 min. op een zacht vuur terwijl je roert. Giet de witte wijn en het citroensap erbij. Laat nog 1 min. sudderen. Giet de room erbij en breng aan de kook. Giet de verse kruiden erbij en kruid met peper en zout.
3
Snij de gerookte zalm in reepjes. Giet de asperges af en snij overlangs doormidden en daarna in schuin afgesneden stukken. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met de kruidensaus, het kookvocht en de asperges. Serveer met de reepjes gerookte zalm. Dien onmiddellijk op.