Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden

Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX

Inbegrepen in de box

witte asperges
500 g
takjes dragon
2
stelen bieslook
5
sjalot
0.5
citroen (sap van)
0.5
sneden gerookte zalm
4
droge witte wijn
25 ml
vloeibare room
100 ml
pasta
250 g
boter
15 g
bloem
1 el
peper
zout

Romige pasta met witte asperges, gerookte zalm en verse kruiden

Bereiding

1

Verwijder de kontjes van de asperges. Schil en kook de asperges 20 min. in gezouten water. Kook de pasta in gezouten water.

2

Hak de bieslook en de dragon fijn. Pel en hak de sjalot fijn. Fruit de sjalot in de boter. Bestrooi met de bloem en bak nog 1 min. op een zacht vuur terwijl je roert. Giet de witte wijn en het citroensap erbij. Laat nog 1 min. sudderen. Giet de room erbij en breng aan de kook. Giet de verse kruiden erbij en kruid met peper en zout.

3

Snij de gerookte zalm in reepjes. Giet de asperges af en snij overlangs doormidden en daarna in schuin afgesneden stukken. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht. Meng de pasta met de kruidensaus, het kookvocht en de asperges. Serveer met de reepjes gerookte zalm. Dien onmiddellijk op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
150kcal
Vetten
2,5g
Zout
0,43g
Eiwitten
6,1g